HVAC înseamnă încălzire, ventilație și aer condiționat.
Un sistem HVAC reprezintă utilizarea diferitelor tehnologii pentru a controla temperatura, umiditatea și puritatea aerului într-un spațiu închis.
Scopul său este de a oferi confort termic și o calitate acceptabilă a aerului din interior.
Proiectarea sistemelor HVAC este o subdisciplină a ingineriei mecanice, bazată pe principiile aermodinamicii, mecanicii fluidelor și transferului de căldură.
SC PROBIECTIV DESIGN SRL pune la dispozitie solutii complete de consultanta si proiectare a instalatiilor sanitare in aplicatii rezidentiale, comerciale cat si industriale.
Proiectare de instalatii electrice exterioare / interioare pentru incinte / constructii civile si industriale, bransamente aeriene si subterane
La proiectarea și execuția unei instalații electrice interioare, se analizează condițiile de utilizare și funcționare ale instalației electrice, precum destinația construcției și caracteristicile constructive ale clădirii.
Proiectarea instalatiilor electrice interioare aferente cladirilor incepe prin urmatorii pasi:
1. retele de voce-date si CATV
Retelele de voce-date reprezinta un ansamblu de echipamente interconectate pentru transmiterea informatiilor de tip voce (telefonie) si date (internet) prin medii de transmisie (cupru, fibra optica, radio).
2. instalatie de supraveghere video interior + exterior
Un sistem de supraveghere video poate fi foarte diversificat, astfel încât sa poata fi adaptat pentru fiecare nevoie de securitate. In prima faza, puteti solicita consultanta pentru proiectarea unui sistem de supraveghere video, care va satisface cel mai bine nevoile dumneavoastra si astfel încât să puteți obține calitatea video și siguranța pe care le doriți.
Pentru o eficienta sporita aceste sisteme de supraveghere video pot fi interconectate cu sisteme antiefractie si sisteme de control acces.
3. control acces
Proiectarea unui sistem de control al accesului are rolul de a determina intinderea sistemului, selectarea componentelor care sa satisfaca criteriile de functionare si performanta ale sistemului, stabilirea gradului de securitate si a clasei de mediu in care va functiona si de a furniza o specificatie de echipamente si o lista de materiale in vederea intocmirii unui deviz.
In proiectarea unui sistem de control al accesului se va tine cont de structura constructiva si de organizarea functionala a spatiului de protejat si de elementele fizice necesare realizarii accesului controlat.
Functiile principale pe care le poate indeplini acest sistem sunt: restrictionarea accesului, identificare / autentificare, monitorizare utilizatori, realizare de rapoarte (inclusiv pontaj).Proiectul sistemului de control acces se intocmeste tinanad cont de cerintele beneficiarului, beneficiarul constituind documentul pe baza caruia se vor desfasura lucrarile de instalare a sistemului.
Echipa de proiectare PROBIECTIV DESIGN este un nucleu de specialisti atestati, cu mare experienta in proiectare in domeniul instalatiilor electrice pentru constructii noi, reabilitari, refunctionalizari, modernizari si consolidari pentru urmatoarele categorii de constructii:
Sistemele fotovoltaice sunt utilizate pentru a produce energie electrică prin captarea și convertirea energiei solare în energie electrică. Aceste sisteme pot fi utilizate atât pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor casnici și industriali, cât și pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor aflați la distanță mare de rețeaua națională de energie electrică.
Sistemele fotovoltaice pot fi autonome și pot fi utilizate pentru a alimenta consumatori care nu sunt conectați la rețeaua electrică națională. De asemenea, ele pot fi conectate la rețeaua națională de energie electrică pentru a produce energie electrică suplimentară și pentru a reduce costurile energetice ale consumatorilor.
Sistemele fotovoltaice sunt utilizate pe scară largă pentru producerea de energie electrică, de la unități mici de câteva sute de wați până la centrale fotovoltaice cu o putere instalată de ordinul zecilor și sutelor de MW. Acestea sunt utilizate în mod obișnuit în parcuri fotovoltaice sau ferme fotovoltaice și au devenit o sursă importantă de energie electrică pe scară globală.